De vervolgfase

Het gaat jou en je eventuele partner voor de wind. Je bent gezond, hebt een leuke baan, een leuke woning en de toekomst ziet er rooskleurig uit. Eigenlijk wil je best een stap verder. Je kijkt regelmatig naar grotere huizen en je vraagt je af of deze binnen je budget vallen. Hoe ontwikkelt zich het inkomen, hoe ziet ons gezin er binnen nu en vijf jaar uit, is er een overwaarde of misschien wel een onderwaarde op de huidige woning, hoe zit het met nieuwe wet- en regelgeving bij het aankopen van een nieuwe woning, zijn allemaal vragen die bij je op komen. Allemaal vragen waarop je een antwoord wil om zeker te weten dat je een verantwoorde vervolgstap neemt.

In deze fase adviseren wij je een geheel vrijblijvend gesprek aan te gaan waarin de volgende zaken aan bod zullen komen:

  • Je krijgt een indicatie van het bedrag dat je verantwoord kunt lenen;
  • Je krijgt een indicatie van de prijsklasse waarin je kunt zoeken;
  • Je krijgt een indicatie van de maandlasten die je gaat krijgen;
  • Je krijgt uitleg over de mogelijkheden van eventuele overheidssteun, zoals de Nationale Hypotheek Garantie;
  • Je krijgt uitleg over de huidige hypotheek en of het verstandig is deze mee te verhuizen naar de nieuwe woning of niet en past de destijds gekozen aflossingsvorm ook bij de nieuwe situatie;
  • Je krijgt uitleg over de beperking van de hypotheekrenteaftrek. Je hebt immers reeds een aantal jaren hypotheekrenteaftrek genoten;
  • Je krijgt uitleg over het afdekken van de inkomensrisico’s.

Na dit gesprek ben je een eind op weg en weet je wat de (on)mogelijkheden zijn.

Afhankelijk van de uitkomst van dit gesprek, maak je een vervolgstap. Of je houd het bij je huidige veilige situatie of je bent klaar om een vervolgstap te nemen. Het is dan verstandig een vervolgafspraak te maken of de indicatieve berekeningen op maat af te stemmen. Dit betekent dat wij zo langzamerhand gaan adviseren en dat het advies wordt afgestemd op je persoonlijke situatie.